Logo Loading
Manfaat Masker Untuk Kulit Cantik Dan Sihat

Manfaat Masker Untuk Kulit Cantik Dan Sihat

Masker lazimnya dipakai sebelum tidur. Ala yang tepek kat muka tu tapi bukan bedak sejuk tau. Masker ni ada macam-macam jenis mengikut masalah kulit korang. Ia baik digunakan sekali atau dua kali seminggu. Dan seeloknya lepas pakai masker ni, biarkan masker ni kering dalam masa 5-10 minit. Lepas tu baru tanggalkan.

Banyak manfaat masker ni terutamanya kalau korang nak dapatkan kulit yang licin putih dan bersih. Kalau korang beli masker kat drugstore, tengok lah function masker tu sama ada untuk memutihkan, melembutkan dan sebagainya. Kalau korang berhajat nak buat masker sendiri, search lah resepi masker yang bersesuaian dengan masalah kulit korang.

Masker bermanfaat untuk menghapuskan sel kulit mati, kulit kering dan kasar. Anda boleh cuba cari mask yang mengandungi madu. Ia membantu dalam melembapkan kulit. Kalau korang ada masalah kulit berminyak, cari mask yang berasaskan clay/mud. Hasilnya kulit bebas minyak dan segar.

Untuk atasi penuaan atau kulit kusam, korang boleh cari mask yang mengandungi bahan high antioxidant contohnya seperti minyak kaktus. Korang akan dapati kulit korang gebu, anjal dan lebih bermaya. Banyak lagi lah masker yang wujud kat pasaran mask hitam lah, gel mask lah banyak lagi lah!

Cubalah guna masker dan rasai sendiri manfaatnya untuk kulit korang. Kalau korang nak rasa pengalaman guna VOLCANIC MINERAL MUD MASK dan rasai sendiri wajah korang semakin glowing, stay tune kay dengan page Al-Hur.

Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Enter your keyword